Voorkom een ongeluk met de caravan… laat hem achter!

Zoals u kunt zien op deze foto van een Nederlandse autohersteldienst, maar ook bijvoorbeeld in dit twitterbericht van hetzelfde bedrijf, is het rijden met een caravan in Nederland, België, Frankrijk of elders op het vasteland van Europa niet geheel zonder risico. Een kort moment van onoplettendheid van uzelf of van een andere bestuurder en uw trouwe vakantiecompagnon slaat over de kop, kantelt of – zoals hier lijkt te zijn gebeurd – bezwijkt onder zijn eigen gewicht: een ongeval met de caravan kan uw hele reis bederven.

Voorkom een ongeluk met de caravan

De beste manier om een ongeluk met de caravan te voorkomen is hem gewoon helemaal niet te verplaatsen. Natuurlijk begrijpen we dat het hele karakter van dit handige huis op wielen te maken heeft met het verplaatsen ervan. Maar hoe minder je ermee rijdt, hoe minder kilometers je ermee maakt, hoe kleiner de kans op een ongeluk.

Zolang u stilstaat op een camping, is de kans op een verkeersongeval nihil. Daarom is het zo’n goed idee om uw caravan zo dicht mogelijk bij uw vakantiebestemming te laten staan. Vooral als u van plan bent het jaar daarop naar hetzelfde land terug te keren. Aan het einde van uw vakantie rijdt u uw caravan naar een van de stallingen op Parkengo, maakt u hem schoon, stalt u hem in een mooie, gezellige schuur of stal en rijdt u rustig (en veilig!) met een lege koppeling naar huis.

Uw caravan staat goed geconserveerd in Frankrijk, Spanje, Nederland, Duitsland, België of een andere vakantiebestemming, klaar voor uw volgende reis.

Overigens bieden de meeste caravanstallingen op het vasteland allerlei technische diensten aan, zoals het oppompen van de banden, het schoonmaken en doorspoelen van de leidingen, het opladen van de accu’s enz. Neem gewoon contact op met een van de dienstverleners op Parkengo en vraag hem of haar alles wat u wilt weten.